Måla om golvet – tre viktigaste tipsen!

När man pratar om att måla golv tänker många ofta på tvättstugor och garage. Men det är faktiskt bara en bråkdel av allt golvmåleri som utförs. Det går jättebra att måla golvet även i andra rum, för att ge det en ny känsla. Målning kan också vara ett bra alternativ för ett riktigt slitet trägolv. Vitt kan vara en passande färg för just trägolv, men det går självklart även bra att måla det i en annan kulör.

banner-10

Tre tips när du ska måla om golvet:

 

1. Underarbete

 

Underarbetet är en av de viktigaste delarna i målningsprocessen. Om golvet inte är rent riskerar färgen att inte fästa ordentligt. Det gäller speciellt i kök och andra ytor där det förekommer mycket fett. Slipa hela golvet så att du får en jämn och slät yta att måla. Glöm inte att torka bort allt slipdamm innan du börja måla, annars kommer du att få ett ojämnt och skrovligt resultat. 

 

2. Målning

 

Beroende på vilken typ av färg du har valt kan du behöva måla ett varierande antal lager. Färgens torkningstid kan också skilja sig mellan olika märken och produkter. För att få så bra resultat som möjligt ska man alltid utgå ifrån instruktionerna på färgburken. 

 

3. Efterarbete

 

När du är klar med måleriarbetet och har låtit färgen torka tillräckligt länge bör du torka av hela golvet en gång. Sedan kan du ställa tillbaka alla möbler!

Fler nyheter

Måla om trappa

  • Nyhet