Skapa en fondvägg

Att måla eller tapetsera en fondvägg kan vara ett bra sätt att förnya ett rum. En fondvägg är en vägg som färg- eller materialmässigt skiljer sig från de övriga väggarna i rummet. Den vara klädd i tapet, puts eller färg. Här får du BO Måleris smarta tips på en vacker fondvägg. 

sophia-baboolal-vbUULTovNaM-unsplash

Skapa en fondvägg – så här ska du tänka!

  1. Har du ett stort rum som du vill skapa en mer intim känsla i? Då kan en mörkblå eller mörkgrön fondvägg passa bra. Det är effektfullt, samtidigt som det får rummet att kännas något mindre. 
  2. Har du ett rum som känns färglöst? Då kan en mönstrad tapet eller en färgstark kulör pigga upp. 
  3. Våga! Ta ut svängarna och satsa på en dramatisk fondvägg. Fördelarna med en fondvägg är bl.a. att det är just en vägg. Var kreativ och testa dig fram. Skulle du inte bli nöjd är det ett relativt enkelt projekt att göra om igen. 
  4. När du ska välja vilken vägg i rummet som ska bli fondvägg kan du med fördel välja den första väggen man ser när man går in i rummet. Då skapar den skapar effekt redan vid första ögonkastet. 
  5. Matcha gärna fondväggen med övrig inredning. Kanske kan du ha samma färg på soffkuddar, gardiner, inredningsdetaljer eller liknande för att få ett bättre helhetsintryck och en extra effekt.  

Fler nyheter

Måla om trappa

  • Nyhet