Lägga parkettgolv – tre tips!

Står du i färd med att lägga parkettgolv? Som golvläggare i Uppsala har vi på BO Måleri stor erfarenhet i ämnet. Här är våra tre bästa tips!

Lägga parkettgolv tips 1: Rätt miljö

För att uppnå ultimata förutsättningar för att lägga golv bör du se till att följande gäller hos dig:

  • Undergolvet ska vara rent, torrt och helt plant.
  • Inomhustemperaturen bör vara minst 18 grader.
  • Luftfuktigheten ska ligga på någonstans mellan 30-60%. 

Lägga parkettgolv tips 2: Undergolvet

Att använda rätt underlagsmaterial är viktigt för att uppnå bästa slutresultat. Detta är extra viktigt för flytande golvläggning, som det kallas när golvet endast fogas samman i sig självt, men inte i underlaget. Använd ett stötdämpande underlag för att få ett golv som är bekvämt att gå på, samt en ångspärr för att förhindra fukt.

Lägga parkettgolv tips 3: Golvläggningen

Precis innan du börjar lägga golvet kan du öppna några paket och sedan ordna brädorna så att det blir en fin färgövergång. Tänk också på att du behöver lämna utrymme för att golvet expanderar vid väggar, trösklar, vattenledningar och liknande områden. Dessa kan sedan täckas över med rörmanschetter och lister. 

Golvläggning med BO Måleri

Låter det lite för tidskrävande och krångligt att lägga parkettgolvet själv? Låt BO Måleri sköta jobbet. Vi är din målare i Uppsala som också har spetskompetens inom golvläggning. Välkommen att kontakta oss för en gratis offert.