Varför har målare vita kläder?

Är du en av alla som någon gång har undrat varför målare har vita kläder på sig när de arbetar? Här får du äntligen svaret!

Målare har vita kläder av estetiska skäl

Det kan låta konstigt att arbetskläderna för en yrkeskår vars jobb är att hantera olika färger är vita, men när man tänker på det är det inte så underligt. Under större delen av modern tid har nämligen väggar och tak oftast målats vita. Inte förrän under 70-talet blev det modernt att måla interiörytorna i andra färger. Då syns helt enkelt inte fläckarna lika mycket som om målaroverallen hade varit svart!

Målare har vita kläder av praktiska skäl

Förr i tiden tvättades målaroverallen med lut. Det gjorde att att det var mycket bättre om målarens kläder var vita än någon annan färg. Denna anledning är mindre relevant idag, eftersom målarens arbetskläder naturligtvis inte tvättas så längre. Men varför ändra ett vinnande koncept?

Din målare i Uppsala

Slipp alla problem med målandet – låt ditt måleri i Uppsala göra jobbet. Slipp risken att smutsa ned dina kläder och låt din målare i Uppsala sköta jobbet. Förutom måleri i Uppsala erbjuder BO Måleri även tapetsering, golvläggning och snickeri så att du kan renovera din lägenhet i Uppsala helt utifrån dina önskemål. Hör av dig till oss för en kostnadsfri offert.