Måla köksluckor – Vad ska man tänka på?

Att måla köksluckor är ett bra sätt att fräscha upp och förändra utseendet och atmosfären på sitt kök. 

Det är lätt hänt att färgen på köksluckor blir sliten och matt. Det kan t.ex. bero på att färgen har blivit repigt eller att saker skavt mot dörrarna och skadat färgen. Om man har ett kök som solen lyser in i kan även det påverka att färgen bleknar. BO Måleri ger dig 3 tips på vad du ska tänka på när du ska måla köksluckor. 

Att tänka på när du ska måla köksluckor:

  1. Välj ”rätt” färg – Att välja rätt färg kan vara den största utmaningen för man ska måla köksluckor. Det ska vara en färg som passar bra till just materialet dina luckor är gjorda av, som går ihop med resten av inredningen och helst också en får som man tycker om länge. Läs BO Måleris tips gällande att välja rätt färg
  2. Gör rent köksluckorna noga – Förarbetet du gör innan du börjar måla är direkt avgörande för hur bra resultat du får. Välj rätt rengöringsprodukter för just din luckor, skruva av dem, rengör och spackla igen eventuella ojämnheter. 
  3. Underhåll färgen – När du har målat dina köksluckor bör du underhålla dem för att få ett långvarigt resultat. Läs anvisningarna på färgburken för se vilket underhållsarbete som rekommenderas för din färg. 

Om du vill ha hjälp att måla köksluckor kontakta BO Måleri – Din  målare i Uppsala.