Måla om golvet – tre viktigaste tipsen!

När man pratar om att måla golv tänker många ofta på tvättstugor och garage. Men det är faktiskt bara en bråkdel av allt golvmåleri som utförs. Det går jättebra att måla golvet även i andra rum, för att ge det en ny känsla. Målning kan också vara ett bra alternativ för ett riktigt slitet trägolv. Vitt kan vara en passande färg för just trägolv, men det går självklart även bra att måla det i en annan kulör. Här kommer de tre bästa tipsen från BO Måleri, ditt måleri i Uppsala, för när du ska måla om golvet! 

Tapetsering i Uppsala, gjord av Bo Måleri.

Tre tips när du ska måla om golvet:

1. Underarbete innan du målar om golvet

Underarbetet är en av de viktigaste delarna i målningsprocessen. Om golvet inte är rent riskerar färgen att inte fästa ordentligt. Det gäller speciellt i kök och andra ytor där det förekommer mycket fett. Slipa därför hela golvet först, så att du får en jämn och slät yta att måla på. Glöm inte att torka bort allt slipdamm innan du börja måla, annars kan du komma att få ett ojämnt och skrovligt resultat. 

2. När du målar

Beroende på vilken typ av färg du har valt kan du behöva måla ett varierande antal lager. Färgens torkningstid kan också skilja sig mellan olika märken och produkter. För att få så bra resultat som möjligt ska man alltid utgå ifrån instruktionerna på färgburken. 

3. Efterarbete när du har målat golvet

När du är klar med måleriarbetet och har låtit färgen torka tillräckligt länge bör du torka av hela golvet en gång. Sedan kan du ställa tillbaka alla möbler!

Vill du vara säker på att golvmålningen blir perfekt? Låt BO Måleri måla ditt golv! Vi har lång erfarenhet och kunskap, tack vare våra 70 000 projekt i ryggen. Kontakta oss, din målare i Uppsala, för att få golvmålning i toppklass.

Inspiration & Guider

Guide: Måla innertak

  • Nyhet